Catalogul Produselor

Produse la comandă

Combinatul de panificaţie “Franzeluţa” S.A. ţine cu sfinţenie la tradiţiile şi valorile neamului, încearcând să le păstreze vii prin pâinea cea de toate zilele, care, peste tot în cultura noastră, este prezentă în formă de colac. Împletiţi manual, cu mult suflet şi dibăcie, colacii de la “Franzeluţa” au la bază doar ingrediente naturale: făină de grâu calitatea superioară, lapte, ouă. Graţie gustului şi aspectului deosebit, colacii noştri întrunesc toate calităţile unui produs demn de apreciat şi de a fi solicitat pentru cele mai deosebite evenimente din viaţa fiecăruia.

Colac ”Festivitate”

Colacul „Festivitate” este ideal pentru orice sărbătoare, unde tradiţiile stau în capul mesei.Este împletit din aluat de cozonac şi decorat cu flori.

Masa Preț ambalat
1,5 kg 120 lei
2,0 kg 150 lei
2,5 kg 175 lei

Colac „Festivitate” cu trandafiri

Colac dulce cu împletitură din patru şuviţe, decorat cu trandafiri şi frunze. Prezent la ceremoniile festive, colacul semnifică belşug şi noroc în viaţă. Este fabricat din cele mai alese ingrediente, utilizate la prepararea unui produs de cozonac.

Masa Preț ambalat
2,0 kg 160 lei

Pîine ”Pentru sărbători”

Pâinea coaptă pentru sărbători se deosebeşte de cea de zi cu zi după conţinutul aluatului, după formă și felul în care este împodobită. Alături de un prosop naţional, pâinea „Pentru sărbători” va întregi peisajul de sărbătoare.

Masa Preț ambalat
1,7 kg 175 lei
2,5 kg 200 lei

Pîine ”Сu ocazie”

Pâine dulce de formă rotundă, împodobită cu împletituri și flori. Este destinată întâmpinării oaspeţilor la evenimentele deosebite din viaţa fiecărui om.

Masa Preț ambalat
1,5 kg 120 lei

Pîine ”Pentru festivităţi”

Este folosită pentru întâmpinarea oaspeţilor de către miri și părinții lor. Prezentă la ceremoniile festive, pâinea semnifică belşug şi noroc în viaţă.

Masa Preț ambalat
1,7 kg 225 lei

Colac ”Triumf”

Colac dulce, din aluat de cozonac şi împletitură bogată, care poate fi ales pentru orice sărbătoare. În tradiţiile de nuntă, asemenea colaci bogaţi sunt închinaţi naşilor de către fini sau socri.

Masa Preț ambalat
1,8 kg 150 lei
2,2 kg 165 lei

Colac "Pentru sărbători"

Colac împletit din trei şuviţe, destinat pentru nunţi şi cumetrii. Sunt oferiţi în semn de recunoştinţă şi mulţumită pentru naşii de botez ai copilului.

Masa Preț ambalat
1,7 kg 110 lei

Colac ”Celebritate”

Colac din aluat de cozonac, potrivit pentru orice sărbătoare. Dacă este ales pentru ziua nunţii, acesta este împodobit cu flori vii, iar mirii trebuie să-l rupă aplicând doar o singură mână. Cine rupe partea mai mare din colac, acela va avea mai mare autoritate în noua familie. Apoi, colacul este împărțit tuturor nuntaşilor pentru a gusta din el.

Masa Preț ambalat
1,2 kg 80 lei

Colac ”Ceremonial”

Colac din aluat de cozonac, cu împletitură din două şuviţe. Este destinat pentru ceremonii.

Masa Preț ambalat
1,0 kg 60 lei

Colac „Tradiţional”

La ceremoniile rituale, asemenea colaci sunt împărţiţi de pomană.

Masa Preț ambalat
0,28 kg 10 lei
0,6 kg 20 lei
0,9 kg 32 lei

Produs împletit „Gemna”

Gemna este un produs ce ţine de tradiţia poporului nostru şi este de nelipsit de pe masa mirilor. De obicei, ele servesc drept suport pentru lumânările de la cununia mirilor, cumpărate de nași, ce simbolizează dragostea lor puternică și focul iubirii ce i-a unit prin Sfânta Taină a Căsătoriei.

Masa Preț ambalat
1,5 kg 120 lei

Produs împletit „Nunta”

Este făcut din aluat de cozonac şi are o împletitură bogată. Acest produs împletit este solicitat pentru ceremonia de nuntă, în semn de dragoste, bunătate, omenie şi prosperitate a mirilor.

Masa Preț ambalat
1,5 kg 120 lei

Produs împletit „Crestate”

Acest produs împletit reprezintă un simbol al ritualului de înmormântare și a celui de pomenire.

Masa Preț ambalat
0,28 kg -
0,7 kg 23 lei

Produs împletit „Crăciunel”

Produs împletit în forma de cifra 8 neîncheiată în partea de jos, destinat sărbătorilor de Crăciun. Potrivit tradiţiei, cu astfel de crăciunei sunt mulţumiţi colindătorii. De asemenea, ei sunt ţinuţi la icoană până la sărbătoaea de Bobotează, apoi sunt împărţiţi vitelor pentru a avea putere să efectueze muncile agricole (cu plugul).

Masa Preț ambalat
0,28 kg 10,50 lei

Pâine ritualică „Ciur”

Ciurul este folosit la ceremonii rituale, fiind oferit de pomană.

Masa Preț ambalat
0,7 kg 23 lei

Produs împletit „Scara”

Este predestinat pentru ceremoniile funerare şi semnifică trecerea prin viaţă a omului şi a spiritului către cealaltă lume - scară care urcă sufletul la cer.

Masa Preț ambalat
0,3 kg -
0,7 kg 23 lei

Produs împletit „Hulub”

Produsul împletit “Hulub” constituie un dar din pâine, oferit copiilor în zilele de sărbători creştine.

Masa Preț ambalat
0,175 kg 7 lei

Produs împletit „Sfinţişor”

„Sfinţisorii“nu lipsesc din casele creştinilor în ziua când îi prăznuim pe cei 40 de Sfinţi Mucenici. Colacii în forma cifrei opt sunt făcuţi din aluat dospit şi sunt daţi de pomană în această zi de sărbătoare.

Masa Preț ambalat
0,28 kg 10,50 lei