„Franzeluța” S.A. a reprezentat Republica Moldova la un eveniment dedicat pâinii, desfășurat în România!

Noutăţi

„Franzeluța” S.A. a reprezentat Republica Moldova la un eveniment dedicat pâinii, desfășurat în România!

09.09.2021

Cele mai gustoase pâini din diferite colțuri ale lumii, cele mai frumoase tradiții și rețete străvechi au fost prezentate ieri, 8 septembrie, în cadrul unui eveniment inedit desfășurat în România, unde „Franzeluța” S.A. a participat alături de ambasadele acreditate în România, fiind unicul reprezentant al Republicii Moldova.

Evenimentul intitulat „Pâinea care ne unește” a fost organizat de Guvernul României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

„Franzeluța” S.A. a dat curs invitației Ambasadei Republicii Moldova la București și a participat cu un stand reprezentativ, unde și-a etalat renumitele produse de panificație (pâine, colaci) cu istorii de peste șapte decenii.

Produsele expuse s-au bucurat de o atenție sporită din partea vizitatorilor, care cunosc valoarea adevărată a celui mai sacru aliment – pâinea. Totodată, schimbul de experiență a fost unul absolut inedit, iar impresiile create în jurul varietății de pâine, de diferite origini, a fost peste măsura așteptărilor.

Acest eveniment a marcat încheierea proiectului „Luna Diasporei”, inițiat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, și a constituit un bun prilej de a transmite un mesaj de uniune între culturi și de recunoaștere a pâinii ca simbol ce a însumat de-a lungul vremii esența spiritualității culturale.

Pentru Combinatul de panificație „Franzeluța” S.A. participarea la această expoziție reprezintă o onoare și ne bucurăm că am reușit, și de această dată, să transmitem un mesaj de unitate, de solidaritate umană, indiferent de geografie, religie, limbă sau obiceiuri.