„Franzeluţa” S.A. are grijă de sănătatea angajaților!

Noutăţi

„Franzeluţa” S.A. are grijă de sănătatea angajaților!

02.10.2020

Pentru Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” S.A. sănătatea angajaților este prioritară, astfel fiindu-le asigurată starea fizică bună, energia și dorința pentru ca rezultatele muncii depuse să fie calitative. În acest scop,  administraţia întreprinderii invită sistematic medici de diferite specialităţi pentru a oferi personalului posibilitatea de a-şi verifica starea de sănătate chiar la locul de muncă, mai cu seamă că, în această perioadă de pandemie, accesul în policlinici este restricţionat.

De această dată am fost onoraţi de prezenţa şefului de Catedră Reumatologie a USMF Nicolae Testemițanu, doamna Liliana Groppa, profesor universitar, care a dat curs invitaţiei conducerii şi, timp de câteva zile, va acorda consultaţii angajaţilor care prezintă semne de boli reumatice. Acestea se vor desfăşura în incinta Punctului Medical al întreprinderii, care este bine amenajat şi dotat cu tot necesarul.

 

Scopul vizitei este de a depista pacienţii cu patologii reumatice, în special cu osteoartrită, pentru a evolua factorii de risc şi formele clinice, propunându-le metode de profilaxie şi tratament.

 

„Noi ne vom strădui să oferim recomandări fiecărui caz în parte, inclusiv indicaţii în privinţa dietei şi exerciţiilor fizice. Obiectivul nostru este să îmbunătățim calitatea vieţii  - mai puţină durere şi mai multă mişcare!” a precizat dna Groppa.

 

Potrivit medicului, incidenţa maladiei este mare, iar numărul pacienţilor a crescut semnificativ în ultimul timp, acest factor având legătură cu virusul COVID-19. De aceea, pentru a micşora progresarea bolii şi a nu ajunge la intervenţii chirurgicale, este foarte important ca maladia să fie depistată în fază incipientă, fapt pentru care întreprinderea a venit cu iniţiativa de a pune la dispoziţia angajaţilor consultaţiile medicului reumatolog.

 

Personalul a primit cu recunoştinţă aceste posibilităţi, aducând cuvinte de mulţumire conducerii „Franzeluţa” S.A.